Descriere
Nucile se recoltează la maturarea completă și trebuie decojite, spălate, și albite, fără însă ca tratamentul să afecteze miezul.
Uscarea este obligatorie, până la 12% dacă se păstrează ca fructe întregi și până la 8% dacă se păstrează ca miez (decojite).
La recoltare, mezocarpul trebuie să se desprindă ușor.
După decojire, acestea se spală apoi se usucă în curent de aer cald la 40-50 de grade Celsius. Nucile cu sudură capelară bună se înălbesc în soluție de hipoclorit de calciu, carbonat de sodiu cristalizat și apa. Separat se prepară o a doua soluție din acid sulfuric și apa (foarte diluată). Cele doua soluții se amestecă în proporție de 15/1. Acest amestec se scurge peste nuci timp de 2-5 minute.
Păstrarea nucilor în coajă se face la temperatura de 0-3 grade Celsius și la umiditatea relativă a aerului de 75%. Nucile se ambalează în saci, în lăzi sau se țin în strat de 15-25 cm grosime.
Miezul se păstrează în lăzi de 12-15 kg, la temperatura de 0-3 grade Celsius și umiditate de 60-65%. Timpul de păstrare nu are voie sa fie prea mare.